Plocka med ingredienser från skogen

Nåt som inte är fel, det är att baka och laga mat med det man kan hitta i skogen. Det uppskattar både barn och vuxna. Jag älskar att gå i skogen, det spelar ingen roll vad det är för årstid, men bäst saker får man ju med sig på sommaren eller hösten. Det finns gott om bär men även svamp och andra goda saker. Jag brukar även passa på att skåda fåglar när jag är ute. Det är ett annat intresse jag har. Köpte nyss en kikare på Handla Digitalt, men funderar även på att köpa en tubkikare från dem. En tubkikare är kanske inte optimalt på en bärplockarpromenad, men ändå.

Goda recept

Tänkte dela med mig av ett rawfood recept idag vilket är lite annorlunda mot vanlig bakning. Du kan plocka bären själv, eller så tar du frysta, det funkar det med!

Rawfood tårta med hallon och blåbär

Botten:

  • 3 dl mandlar
  • 1 dl kokosflingor
  • 15 stora dadlar
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk salt

Fyllning:

  • ca 300 gram hallon, gärna egenplockade
  • ca 250 gram blåbär, gärna egenplockade
  • 1/2 dl kokossocker el valfri sötning
  • 3 dl cashewnötter
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl agavesirap el honung
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1/2-1 dl kallpressad kokosolja/fett
  • Färska bär till dekoration

Lägg alla bär i en skål med kokossocker medan du gör botten. Mixa alla ingredienser till botten i en matberedare tills degen är jämn. Hon mixade nötterna i vår blender, sedan allt med en stavmixer. Kärna förstås ur dadlarna, jag köper alltid dom större finare i lösvikt. Mjuka och smakar seg kola. Skär dadlarna i små bitar, sedan mixa ihop med resten. Tryck ut botten i en form. Gör fyllningen, lägg sist i bären och mixa ihop allt en kort stund. Lägg i bären sist och låt det vara lite bitar i fyllningen. Lägg på krämen på botten sedan in i frysen några timmar. Ta ut den i god tid innan ni skär upp.

23 Jul 2018