Är det dags för fönsterbyte?

Ett byte av alla fönster i ett hus, det kan vara en väl värd investering att göra. Det går att få hjälp med att byta fönster Ystad om du har behov av det. För att du ska veta vad för fönster du ska satsa på att byta till så kan det vara bra att läsa på mer om de olika alternativen samt även ta reda på så mycket du kan om U-värde och annat nyttigt att veta.

Idag finns det tre vanliga fönstertyper de flesta väljer mellan. Det är träfönster, aluminiumfönster och PVC fönster. När du ska välja, så fundera bland annat på hur mycket underhåll du vill syssla med, om du vill kunna måla om dina fönster samt hur bra energieffektivitet och ljudisoleringsförmåga de har.

Hitta rätt fönster för dig

När du ska köpa nya fönster, så är det bra om de passar in i ditt hus samt har de funktioner du är ute efter. Det finns ju som sagt träfönster, aluminiumfönster och PVC fönster att välja mellan.

När det gäller träfönster, så är dessa fönster enkla att måla och har ett rätt bra pris och de pasar in i de flesta hus. Till deras nackdel finns att det måste till en del underhåll av dem.

När det gäller aluminiumfönster, så kostar de mer än både trä och pvc, men de är princip underhållsfria. Dessa fönster har även en god isoleringsförmåga men är svåra att måla om.

PVC fönster är billiga, de har en n god isoleringsförmåga samt står emot väder och vind. Dock passar de inte in i alla hus samt går inte att måla om. 

17 May 2022