Använd en bärsjal

Det är inte bara mysigt och praktiskt att bära ditt barn i en bärsjal, det ger även många fördelar, både för barnet och för dig som bär. Bland annat känslan av hud mot hud och hjärta mot hjärta som skapar starkare band mellan er. Om du vill jämföra olikka modeller så kan du göra det på bastitest24.se. Det för att hitta den perfekta bärsjalen för er.

Går att använda direkt från födseln

En stor fördel med en bärsjal är det går att använda den direkt efter du fött ditt barn. En bärsjal är elastisk i tyget, mjuk och gosig. Bärselar däremot måste användas senare. 

En annan fördel med bärsjalen är att en och samma passar alla barn, oavsett  längd och kroppsform, och storlek på bebis. Din  partner kan dela bärsjal med dig, även om ni ser helt olika ut. Sedan går det även ha den kvar allt eftersom ditt barn växer, då det går att knyta den på olika sätt. 

En bärsjal går att använda precis som den är direkt från födseln, till skillnad från många bärselar som kräver någon form av spädbarnsinlägg innan barnet har vuxit i sätet i bärselen. 

Är det svårt att knyta bärsjalen?

Det är inte svårt, det kräver bara lite övning. Så börja med att öva när ditt barn är mätt och utvilat, det är enklast då! På bara ett par försök får du snart in tekniken och det går fort att lära dig.

20 Apr 2021