Bra göra som man vill!

Jag gillar att lösa böcker av stora författare, och en av dessa är Bodil Malmsten, som är en förebild!

Är man en så stor författare som Bodil Malmsten var, kan man göra precis som man vill och slippa undan med det. Riktigt vad man vill menar jag ju inte. Skada andra hör inte riktigt dit. Av förståeliga skäl. Att göra som man vill som författare, är det som menas. Hon gjorde just det. Titta bara här på vad hon sa innan sin bortgång till viläser.se:

– Läsandet är heligt. Jag tycker att det är en förutsättning för att kunna skriva! Jag önskar att jag hade läst de stora författarna tidigare i mitt liv, för det jag lärt mig av dem är att man får göra som man vill, bara man gör det bra. Titta på Proust, han gör som han vill. Dostojevskij, alla de stora gubbarna och tanterna, de gör som de vill.

Hon kunde just det. Göra som hon ville. Att läsa var själva livet för henne. Läsandet gjorde att hon fick ögon mot omvärlden. Ögon som såg. Att se är viktigt. Många är de författare som blickar på människan. Som ser på sin omvärld, och delar sedan med sig av vad hen ser.

Fönster för att blicka ut

Den som vill blicka ut ur sitt hem, eller blicka in i ett, behöver fönster. Fönster är ju husens "ögon", eller hur? Fönster behöver vi för att både släppa in solljuset, och för oss att kunna titta ut. Ett hus utan fönster är ett blint hus. Inget ljus släpps in. Som du vet är det ett mycket mörkt hus. Tur det finns fönster! Är du missnöjd med dina fönster finns det faktiskt botemedel! Man kan faktiskt byta fönster. Göra rum för större fönster. Det innebär lite stök och bök med det, men när det är klart är det fantastiskt! Byt fönster du med!

20 Jul 2017