Höstmys

Som lärare är hösten väldigt speciell. Det är många blandade känslor på en och samma gång, men den starkaste känslan är den av nystart, eller pånyttfödelse om man så vill. Man känner samma energi från elever, föräldrar, kollegor... Det är ganska häftigt faktiskt. Samtidigt finns givetvis ett visst vemod också, för man lämnar sommar och semester bakom sig och man vet att det kommer att dröja länge till nästa gång. Än är det lugnt, man har en vacker höst framför sig, och sedan är det jul. Efter jul kommer den tunga perioden, det vet alla.

Gratis pysselvaror i naturen

Hösten däremot, har många fina sidor. Dels är naturen fantastisk - jag går mycket ute i skogen med min hund. Jag njuter så av alla vackra färger och dofter... Jag brukar passa på att samla på mig allsköns bjudvaror som kvistar, lös, kottar, stenar m.m. och använda dessa när jag pysslar hemma eller med mina elever i skolan. Naturen bjuder på det bästa barnpyssel och sedan kompletterar man med sax, klister, färg och annat skoj från butik.

Pyssel i varje lektion

I år ska jag satsa extra mycket på pyssel i undervisningen för det är något som alla älskar. Man kan inkorporera alla ämnen i pyssel och mys, om man bara har tid, tålamod och kunskap. Det blir säkert en lite speciell höst i år med tanke på Corona, men det är bara att vänja sig. Tur att vi är anpassningsbara!

Vad längtar du mest efter med hösten?

27 Aug 2020