Ibland får lärare vara reseledare också

Mars är slut och april knackar på dörren och innan man vet ordet av är det juni och dags för skolavslutning och sommarlov. Innan dess vill man ju också hinna med en klassresa och här får vi lärare verkligen bekänna färg. Jag har redan nu bokat in en buss från ett företag som erbjuder bussresor i Uppsala och destinationen är även den klar. 

Vi hade en omröstning i klassen och barnen kunde välja mellan att åka till Gröna Lund, Liseberg eller till Skara sommarland. Valet landade på Grönan vilket jag som lärare uppskattar. Det är lite lättare att ha koll på alla där än i ett landskap fyllt med vattenrutschbanor och andra aktiviteter. 

Olika sätt att finansiera en klassresa

Om resan också innehåller något som barnen lär sig något av kan man få ett visst bidrag som täcker en del av resan. Vi ska besöka tekniska museet i Stockholm och få en guidad tur i riksdagen. Men resten måste betalas på annat sätt. 

Det är inte tillåtet att be föräldrar att betala en klumpsumma. Men man får lov att tjäna pengar på olika aktiviteter. Därför har barnen sålt kakor på marknaden, de har tvättat bilar åt folk, packat matkassar i affären och dessutom sålt strumpor. På det sättet har de dragit in tillräckligt med pengar så hela resan blir betald och alla kan få en fickpeng på 200 kronor också. Det är inte dåligt jobbat och jag är så stolt över barnen. Nu hoppas jag att inget sätter käppar i hjulet för vår resa!!

31 Mar 2022