Melankolins botemedel

Många författare, som till exempel Bodil Malmsten var - får man väl säga - melankoliskt lagd. Hon har berättat i intervjuer hur hon var deprimerad och utbränd redan vid trettio års ålder men fick som nytt liv genom att flytta till Paris och där livnära sig på sitt författarskap. Melankoli är ingen sjukdom men väl ett tillstånd som man kan fastna i och även om det finns vissa romantiska associationer till melankoli så är det inget tillstånd man vill sitta i för länge. Melankoli är besläktat med nedstämdhet och depression, så är hälsosamt i små doser.

Ett tillfredsställande liv

Vissa botar sin deppighet med en flytt till Paris, men ett annat väl beprövat sätt är att ta hand om sig själv, inifrån och ut. Träna, äta hälsosamt och gott, vårda sin hälsa och sitt yttre. Det finns ett varumärke som driver två linjer: Fitline och Beautyline, och det är just hälsa och skönhet som prioriteras hos dem. Att träna, äta nyttigt och ta hand om sitt yttre är inte en mirakelkur för välmående, men är viktiga pusselbitar i helheten. En stark kropp som man trivs i och med är en mycket bra utgångspunkt för att må bra och leva ett tillfredsställande liv.

Oavsett vad du tycker om att lägga tid och energi på så finns det en gemensam nämnare för alla människor. Vi mår bra av att röra på oss, äta vitaminer, känna oss vackra och uppleva att vi har ett syfte (eller flera). Dessa faktorer kan man alltid påverka.

21 Sep 2017