Roliga saker att göra med barnen utomhus

Även om många barn får en hel del utelek i skolan, på skolgården, så är det även bra att du tar med dem ut och lekar hemma med. Idag är det allt för många barn som kommer hem från skolan och sätter sig framför en skärm, så som tv, platta, dator. Det kan vara bra att hitta på kul saker ute istället! En kul grej ni kan testa att göra det är att besöka en vattenlekplats, läs gärna mer om det på cadoaqua.se

Kul saker att göra utomhus

Utomhus finns det ju en massa att hitta på. Vad ni ska hitta på, det har ju så klart med vad det är för årstid. Oftast är det kanske sommaren som det går att göra allra mest. Då kan ni ge er ut i skog och mark. Klättra i träd, skåda efter fåglar, ägna er åt skattjakt med mera.

Hemma kan ni ha så kallade asfaltskritor, för att måla på ute på trottaren eller på plattorna framför huset. Har ni en trädgård, bygg då upp en hinderbana, eller varför inte leka med vatten även där. Det genom att sätta på vattenspridaren eller ha vattenkrig.

Det är inte heller fel att investera i en stor studsmatta om ni har plats för det, då det är kul för både stora och små.

En annan sak ni kan göra tillsammans, det är att greja i trädgården. Låt dina barn ha ett eget hörne där de kan få odla precis vad de vill!

19 Apr 2022