Silversmycken för skönheten

För många är det vackra något att ta fasta på. Mycket är fult här i världen. Att vila ögonen på det vackra är som balsam för själen. Varför smyckar vi oss? Tycker vi att vi inte duger som vi är? Så länge människor har funnits, har vi smyckat oss. Att uppskatta skönhet är ett mänskligt drag. Djuren dras till dofter. De "smyckar" sig med hjälp av dofter så ofta de bara kan, medan vi människor försöker radera dem så gott det nu går.

Smycken förbättrar - inte ersätter

Ordet smycke förekommer första gången inom den skrivna svenskan 1558 från tyskans schmuck, som betyder pryda, kostbar, praktfull. Det var så smyckena användes. Antingen för sin funktions skull men en dyrbar sådan. Smycket har sedan blivit en statussymbol, tänk på kungajuvelerna som Silvia och Victoria, Madeleine och Sofia använder vid högtidliga tillfällen. Det har även funnits religiösa användningsområden, med tro om lycka eller beskydd. Numera har vi smycken som antingen fyller en funktion - hårspänne, diadem, klocka, eller för utseendets skull.

Silversmycken tidlösa

Ända sedan silvret har utvunnits har vi smyckat oss med silversmycken. Kanske för att de är tidlösa? De är lätta att bära och kombinera med den outfit vi bär eller med andra smycken. Skandinaviska smycken är ofta baserade på silver, snarare än guld. Jag tänker på Kalevala smycken, Jokkmokkssilver och så har vi Silversmycken.se. Här hittar du silversmycken både silversmycken för damer och för herrar. Det finns att ge bort i present, ge till dig själv, eller förlova sig eller gifta sig i.

11 Aug 2017